Regizorul Roman Polanski a vorbit pentru prima dată după recentele acuzaţii de viol care i-au fost aduse, declarând că mass-media încearcă "să-l facă un monstru", scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El dă vina pe Harvey Weinstein pentru necazurile lui, într-un interviu acordat revistei Paris Match, publicat miercuri. 

Cineastul pretinde că mogulul căzut în dizgraţie de la Hollywood a încercat să-i pună ştampila de "violator de copii" ca să nu câştige premiul Oscar în 2003 pentru "Pianistul". 

Polanski - care fuge de justiţia americană din 1978 când a recunoscut că a violat o tânără în vârstă de 13 ani, Samantha Geimer, neagă ultimele acuzaţii de viol care i-au fost aduse şi le numeşte "absurde". 

El a afirmat că "neagă absolut" faptul că ar fi bătut-o şi ar fi violat-o pe fotografa Valentine Monnier în cabana lui din Elveţia, în 1975. 

"Evident că nu-mi amintesc pentru că este fals", a declarat el pentru Paris Match. "Să mă acuze acum de viol nu mai este suficient de senzaţional, trebuie să adauge ceva în plus". 

"Eu nu lovesc femei", a afirmat regizorul. 

Monnier, care era o actriţă şi model în vârstă de 18 ani în 1975, a făcut declaraţiile în Le Parisien, în momentul în care noul film al lui Polanski, "An officer and a Spy", a fost lansat în Franţa luna trecută. 

Însă regizorul a ridiculizat acuzaţiile drept "aberante", înainte de a-l ataca pe Weinstein. El dă vina pe producător spunând că a încercat să ducă o campanie împotriva lui pentru a-o sabota şansele la Oscar după ce "Pianistul" a câştigat premii la categoria "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun film" la gala Bafta din 2003. 

Weinstein îşi promova atunci propriul film, "Chicago", care a câştigat şase premii Oscar, inclusiv pe cel pentru "cel mai bun film". 

"El a fost cel care dezgropat cazul meu cu Samantha Geimer, după 26 de ani de când nimeni nu mai era interesat de acest caz", a mărturisit Polanski în Paris Match. 

"Pianistul", care arată unele dintre propriile experienţe ale lui Polanski din copilăria în Polonia, în timpul Holocaustului, a câştigat trei premii Oscar, inclusiv pe cel pentru cel mai bun regizor. 

Polanski acuză presa că îl tratează cu "violenţă incredibilă". "Preiau fiecare nouă acuzaţie, oricât de absurdă ar fi, pentru că le permită să scrie din nou despre această poveste. Este ca un blestem ce revine şi nu pot face nimic în această privinţă". 

Cel mai recent film al cineastului "An Officer and a Spy" a devenit cel mai de succes film al anului în Franţa, cu peste 1,1 milioane de spectatori în primele trei săptămâni de la premieră. 

Roman Polanski, în vârstă de 86 de ani, a fost găsit vinovat de justiţia americană în 1978 pentru că a violat o fată în vârstă de 13 ani, însă a fugit în Franţa înainte de a fi condamnat. De atunci, el se află în exil. În 2018, a fost exclus din Academia americană de film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.