Senatorul PSD Lucian Romaşcanu susţine că ministrul Agriculturii l-a demis pe Costel Vânătoru de la şefia Băncii de Gene "noaptea ca hoţii", pentru a lăsa locul de director la AFIR unui liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Azi-noapte, ca hoţii, un alt membru incompetent al Guvernului ruşinii Orban, de data asta sinistrul Agriculturii, a decis înlocuirea d-lui Costel Vânătoru din funcţia de director al Băncii de gene Buzău (aşa cum este Cunoscută). Este un proiect de importanţă naţională, presupune selectarea şi conservarea a zeci de mii de seminţe ale soiurilor din România, iar domnul Vânătoru este cel care a visat, a înfiinţat şi are toate datele ştiinţifice să împlinească misiunea acestei bănci”, a scris Romaşcanu vineri, pe Facebook.

Acesta susţine că cel numit în loc ”nu are nicio vină”.

”Ce facem când trebuie să distrugem ceva? Luăm omul bun şi punem altul. De
data asta, cel numit în loc nu are nicio vină, locul de eliberat era cel de


director AFIR unde trebuie adus omul liberal, căci PeNeLizare să fie dacă o
cer interesele partidului...", a mai scris Romaşcanu

Directorul Băncii Naţionale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis vineri de Ministrul Agriculturii.

Directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu, a declarat, la Buzău, unde a venit pentru a prelua atribuţiile de director al Băncii de Gene, după demiterea cercetătorului Costel Vânătoru, că în acest moment activitatea instituţiei este practic blocată. El a precizat că este jurist, că nu are nicio competenţă pe genetică şi că, în niciun caz, nu ar putea coordona activitatea lui Vânătoru.

”Nu m-aş putea compara vreodată – nici măcar în gândul meu – cu un reputat cercetător al ţării: domnul Vânătoru”, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.