Indicele global MSCI a atins un nivel record, joi, iar dolarul american s-a apreciat alături de randamentele titlurilor Trezoreriei SUA, în urma informaţiilor pe surse că Statele Unite au ajuns la un acord de principiu pentru ”prima fază” a acordului comercial dintre Washington şi Beijing, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două surse apropiate situaţiei au declarat pentru Reuters că Statele Unite s-au oferit să reducă cu până la 50% tarifele existente pentru importurile din China şi să suspende tarifele care ar urma să intre în vigoare duminică, pentru a încheia un acord.

În timp ce şedinţa de tranzacţionare a bursei de pe Wall Street s-a încheiat înainte de o confirmare oficială a acordului, preşedintele Donald Trump a încurajat interesul investitorilor pentru risc, afirmând că cele două ţări sunt foarte aproape de un acord.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,79%, S&P 500 cu 0,86%, iar Nasdaq Composite cu 0,73%.

În Europa, indicele pan-european STOXX 600 a avansat cu 0,33%, iar indicele MSCI cu 0,69%, depăşind un record anterior atins în ianuarie 2018.

Tot joi, preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a promis o evaluare strategică a activităţii băncii, care a menţinut dobânzile nemodificate, în conformitate cu aşteptările.

Miercuri, Rezerva Federală a SUA a menţinut dobânzile şi a semnalat că acestea nu vor fi modificate prea curând, anticipând pentru anul viitor o creştere economică moderată, în timp ce şomajul va rămâne la un minim istoric.

Investitorii s-au concentrat însă cel mai mult pe relaţiile comerciale dintre Statele Unite şi China.

Indicele dolarului, care măsoară evoluţia monedei americane faţă de un coş de valute importante, a crescut cu 0,23%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.