CFR Cluj s-a calificat în 16-imile Ligii Europa, după ce a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), campioana Scoţiei, Celtic Glasgow, în etapa a VI-a a Grupei E. CFR Cluj este pentru a doua oară în primăvara Ligii Europa după sezonul 2012/2013, când a fost eliminată în 16-imi de Inter Milano (0-2 în deplasare şi 0-3). Sezonul acesta, CFR şi-a asigurat până acum din participarea sportivă în Liga Europa (fără market pool) suma de 6,2 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campioana României nu a fost pusă la încercare de Celtic, venită la Cluj cu o echipă din care au lipsit mai mulţi titulari. Clujenii au controlat meciul de la început până la final. Ei au avut două ocazii în prima repriză, dar golurile au venit după pauză, reuşite fiind de Burcă '49 şi Djokovici '70.

1-0, min. 49: Deac a centrat de pe partea dreaptă, din corner, iar Burcă a înscris cu capul;

2-0, min. 70: Într-o fază rapidă de atac, Culio a centrat de pe stânga, Deac a întors balonul de pe partea opusă în centru, în şase metri, de unde Djokovici a marcat.

La Cluj-Napoca au evoluat următoarele echipe:

CFR: Arlauskis - Susici, Burcă, Cestor, Camora - Djokovici (Luis Aurelio '83), Bordeianu, Culio - Deac (Hoban '85), L. Traore, Omrani (Golofca '74). Antrenor Dan Petrescu;

Celtic: Gordon - Bauer, Jullien (Ajer '46), Bitton, Bolingoli - Robertson, Ntcham - Sinclair, L. Morgan (Bayo '67), M. Johnston (Karamoko '73) - Griffiths. Antrenor Neil Lennon.

Cartonaş galben: Camora '68 / Griffiths '71.

Arbitri: Halis Ozkahya - Ceyhun Sesiguzel şi Ekrem Kan - Alper Ulusoy (toţi din Turcia).

În celălalt meci din grupă, Rennes - Lazio, scor  2-0 (Gnagnon '30 şi '87). Ştefan Radu nu a fost în lotul oaspeţilor.

Clasamentul final al grupei este următorul: Celtic - 13 puncte, CFR Cluj - 12 puncte, Lazio - 6 puncte, Rennes - 4 puncte. Celtic şi CFR Cluj merg în primăvara LE.

Tragerea la sorţi a 16-imilor Ligii Europa este luni, de la ora 14.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.