Peste 20 de percheziţii domiciliare au loc joi dimineaţă în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Galaţi şi Prahova într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2 milioane de lei

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, desfăşoară 21 de percheziţii domiciliare, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt implicate societăţi din domeniul comerţului cu produse textile.  Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5 a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2017-2018, reprezentanţii unor  societăţi comerciale ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri, iar alte firme ce prezintă caracteristicile unor firme de ,,tip fantomă’’ ar fi emis documentele justificative în acest sens”, transmite Poliţia Capitalei.

Astfel, sunt puse în aplicare 21 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Galaţi şi Prahova, iar persoanele implicate urmează a fi duse la audieri.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 2.100.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă  Curtea de Apel Bucureşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.