Ecologistul şi realizatorul de televiziune David Bellamy, care a înfiinţat Conservation Foundation şi a pus sub semnul întrebării încălzirea globală, a murit miercuri la vârsta de 86 de ani, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decesul omului de ştiinţă britanic Bellamy a fost confirmat de fundaţia sa. 

Originar din Londra, el a trăit mare parte din viaţă în comitatul Durham. A fost deseori criticat pentru respingerea teoriei încălzirii globale. În 2004, a descris-o ca „tâmpenie”, comentariu despre care a spus că l-a costat cariera în televiziune.

Şi-a început activitatea ştiinţifică în departamentul de Biologie al unui colegiu din Surrey, a povestit el în 1978. Aici a cunoscut-o pe cea care avea să îi devină soţie, Rosemary. Ea a murit anul trecut.

A devenit cunoscut pentru implicarea din poziţia de consilier de probleme de mediu în cazul deversării de petrol Torrey Canyon, în 1967.

A prezentat emisiuni ca „Don't Ask Me”, „Bellamy On Botany”, „Bellamy's Britain”, „Bellamy's Europe” şi „Bellamy's Backyard Safari”, iar în 1979 a câştigat premiul „Richard Dimbleby” din partea BAFTA pentru cel mai bun prezentator de reportaj.

În 2003, Bellamy a declarat pentru BBC News că este sceptic cu privire la responsabilitatea oamenilor în încălzirea globală şi a sugerat că aceasta poate fi parte din ciclul natural al Pământului.

Zece ani mai târziu, într-un interviu acordat Independent, a spus: „Încălzirea globală nu are loc deloc, dar dacă arunci ideea că urmaşii vor muri din cauza dioxidului de carbon, oamenii o vor lua de bună”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.