Curtrs Constituţională a amânat pentru joi deciziile referitoare la conflictul juridic între Ministerul Jursiţiei şi CSM, precum şi la alegerea lui Teodor Meleşcanu la conducerea Senatului, iar pronunţarea cu privire la conflictul juridic Parlament-ICCJ a fost amânată pentru 22 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În ziua de 11 decembrie 2019, Plenul Curţii Constituţionale a dispus amânarea pronunţării, pentru data de 22 ianuarie 2020, cu privire la cererea formulată de preşedintele Senatului de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte”, anunţă CCR. 
 
În aceeaşi şedinţă, Plenul Curţii Constituţionale, având în vedere imposibilitatea constituirii legale a completului de judecată, a dispus amânarea pronunţărilor în alte trei dosare, pentru data de 12 decembrie.
Urmează să fie discutată joi cererea formulată de preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între ministrul justiţiei, respectiv Ministerul Justiţiei, pe de o parte, şi Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte.
Tot joi, curtea va avea din nou pe agendă sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Parlamentului României nr.17/2019 pentru numirea unui vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România din Camera Deputaţilor.
Un alt punct pe ordinea de zi a şedinţei de joi este sesizarea de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Hotărârii Senatului nr.36/ 2019 pentru alegerea preşedintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori.  
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.