Agenţia poloneză de securitate naţională ABW a anunţat marţi arestarea unui cetăţean ucrainean convertit la islam şi suspectat de pregătirea unui atentat terorist vizând un centru comercial în Polonia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arestat de poliţie la 4 decembrie, bărbatul, identificat ca fiind Maxim S., ”avea în vedere un atac cu o maşină-capcană înţesată cu explozivi sau cu o armă de mână” la Pulawy, în centrul Poloniei, anunţă ABW într-un comunicat preluat de agenţia poloneză de presă PAP, fără să facă alte precizări.

Aflat într-un sejur în Polonia de două luni, ucraineanul frecventa străini, cetăţeni ceceni şi tadjici, într-o ”abordare radicală a islamului”.

”În ultimele săptămâni el s-a convertit la islam, a luat numele de Muhamad şi s-a radicalizat”, îl acuză ABW în comunicat.

Parchetul polonez a deschis o anchetă.

Maxim S. a fost plasat în detenţie provizorie pe o perioadă de trei luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.