Candidatul în alegerile primare democrate Joe Biden a anunţat că membrii familiei sale nu vor face afaceri în străinătate, în cazul în care este ales preşedinte al Statelor Unite anul viitor, spre deosebire de copiii lui Donald Trump, un lucru problematic în opinia sa, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama a apărat, însă, activitatea fiului său, Hunter Biden, care a făcut parte din conducerea unei întreprinderi în domeniul gazelor naturale din Ucraina, Burisma, un subiect cu privire la care republicanii nu ratează nicio ocazie să-l critice.

”Ei nu vor face nicio afacere în nicio întreprindere străină, din cauza a ceea ce s-a întâmplat acestei administraţii”, a declarat Joe Biden într-un interviu difuzat duminică de postul HBO.

”Nimeni nu va căuta brevete pentru chestii provenind din China, nimeni nu se va angaja în acest fel de lucruri”.

”Dacă vreţi să vorbiţi despre probleme, să vorbim despre familia lui Trump”, a spus el.

După alegerea tatălui său în funcţia de preşedinte, Ivanka Trump, care ocupă un loc de consilieră la Casa Albă, şi-a depus mărcile din linia sa de accesorii de modă, pe care ulterior a bandonat-o.

Interviul lui Joe Biden, în care s-au abordat numeroase subiecte, face parte dintr-un plan media al candidatului în vârstă de 77 de ani, care încearcă să-şi consolideze poziţia fruntaşă în sondaje, în rândul candidaţilor democraţi.

Fostul vicepreşedinte, care a apărat activitatea fiului său la Burisma, a declarat că nu a ştiut o vreme care erau responsabilităţile acestuia.

”Nu ştiu ce făcea. Ştiu că făcea parte din Consiliul de Administraţie. Am aflat că făcea parte din Consiliul de Administraţie după lovitură, iar asta e tot”, a spus el.

Întrebat dacă vrea să ştie mai multe, fostul vicepreşedinte a răspuns că ”nu, pentru că am încredere în fiul meu”.

”Ştiţi că nu există nici cea mai mică probă că ar fi făcut ceva rău. Ştiţi asta”, a insistat Joe Biden combativ.

Democraţii îl acuză pe Donald Trump de faptul că a legat un ajutor militar american şi o vizită la Casa Albă a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski de deschiderea de către Kiev a unei anchete cu privire la Joe Biden şi fiul său Hunter Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.