Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la Look Plus, că numirea lui Cosmin Contra ca selecţioner al României a fost o eroare, iar Mirel Rădoi face o mare greşeală trecând de la echipa de tineret la prima reprezentativă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am văzut numirea lui Contra ca pe o eroare. Contra a fost mai puţin mobilizator decât Rădoi. Rădoi, când era jucător, indiferent de ce antrenor avea, tracta echipa. Cred că face o mare greşeală Rădoi. De ce n-ar rămâne să ducă echipa de tineret? Se duce cu ea la Olimpiadă, ar putea să aibă succese acolo… A început o muncă, de ce să o laşi? Cred că s-a grăbit dacă a plecat. N-am ştiut”, a spus Băsescu.

El a vorbit şi despre faptul că Gheorghe Hagi nu a fost invitat la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din 2020, care s-a desfăşurat la Bucureşti: “Când nu mai eşti în funcţie trebuie să te aştepţi şi la nerecunoaştere, adică să nu fii invitat. Nu-l inviţi la o astfel de ceremonie pe Gică Hagi, e ca şi cum în SUA s-ar face tragere la sorţi sau ceva de Olimpiadă şi nu o invită pe Nadia Comăneci. E puţin ridicol. Sunt convins că dacă au luat o palmă cei care nu l-au invitat au luat-o chiar la tragerea la sorţi, că au întrebat toţi de el”.

Traian Băsescu a vorbit şi despre celebra petrecere cu Gigi Becali la Golden Blitz, din 2006, el precizând că atunci i-a invitat şi pe rapidişti. “Eu i-am inivtat pe toţi la Golden Blitz, eu am platit factura, nu ei. M-a dezamăgit că nu a venit Rapid, aş fi vrut sa fie si Copos. Rar ne vom mai intalni cu o semifinala (n.r. – sfert de finală) de Cupa UEFA intre doua echipe romanesti. La cum merge fotbalul nostru acum, nu o sa mai fie”.

Fostul preşedinte a mai spus că Dumitru Dragomir a pierdut alegerile pentru un nou mandat la şefia LPF în 2013 pe fondul unor influenţe politice: “Atâta timp cât o groază echipe sunt susţinute de primari sau de consilii judeţene cum să nu fie influenţă politică? Cât timp politicul e implicat în finanţarea echipelor va fi influenţă politică. A fost influenţă politică la schimbarea lui Mitică Dragomir”.

În ceea ce priveşte conflictul dintre FCSB şi CSA Steaua, Băsescu este de părere că acesta este “o copilărie” şi că părţile ar trebui să se împace. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.