Liderul USR Dan Barna îi reproşează premierului Ludovic Orban că nu a inclus şi alegerea primarilor în două tururi în categoria urgenţelor care impun asumarea răspunderii Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salut decizia guvernului în privinţa rezolvării rapide a unor probleme prin procedura asumării răspunderii. Totuşi, domnule prim-ministru Orban, ar fi fost de preferat să treceţi pe lista acelor situaţii în care se impun măsuri urgente şi cea privind alegerea primarilor”, scrie Barna pe Facebook.

El subliniază că mai este jumătate de an până la locale şi încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care, în opinia sa, descurajează participarea electoratului şi transformă comunităţile noastre locale în moşii ale unor grupuri de interese fără legitimitate şi dorinţă de a face bine.

”Menţinerea sistemului de alegere a primarilor într-un singur tur convine doar celor care se tem de voturi. Adică de români”, subliniază liderul USR.

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, pe abrogarea ordonanţei care împiedica decontarea navetei elevilor şi precum şi pe abrogarea unor prevederi din OUG 114.

Alegerea primarilor în două tururi a fost una dintre condiţiile impuse de USR pentru susţinerea Guvernului Orban la votul din Parlament.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.