Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a afirmat, vineri seară, că abrogarea OUG 51/ 2019 – care a scos transportul intrajudeţean din sfera serviciilor publice – ”a aruncat în aer transportul rutier de persoane”, iar elevii care trebuie să efectueze deplasări se expun unor riscuri sociale crescute. ”N-aş vrea să fac referire la tragedii recente”, a sous Dancă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Al doilea proiect de lege pentru care Guvernul urmează să îşi angajeze răspunderea este abrogarea Ordonanţei 51 din 2019 care în acest moment a aruncat în aer transportul rutier de persoane, transportul intrajudeţean, acesta fiind scos din zona serviciilor publice şi considerat serviciu comercial. În zonele unde rata de rentabilitate a acestui serviciu nu este asigurată, evident că aceste zone au rămas fără un serviciu social important, mai ales pentru transportul şcolar şi avem situaţii întâlnite în multe zone din ţară în care în acest moment transportul şcolar al elevilor nu poate fi organizat”, a afirmat Ionel Dancă, după şedinţa de Guvern.

Acesta  făcut referire la ”numeroasele incidente survenite ca urmare a acestor prevederi”.

”În condiţiile în care elevii care trebuie să efectueze de deplasări intrajudeţene pentru a merge la şcoală, expunându-se unor riscuri sociale crescute - şi n-aş vrea să fac referire la tragedii recente survenite ca urmare a acestui fapt - se impune adoptarea acesteui proiect de lege în regim de urgenţă prin angajarea răspunderii Guvernului”, a mai spus Dancă.

Acesta a explicat că autorităţile locale vor avea termen până la 31 decembrie 2020 să organizeze licitaţile pentru transportul şcolar al elevilor, ”acesta fiind din nou considerat un serviciu public al autorităţilor locale”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.