Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, vineri seară, la finalul şedinţei de Guvern că s-a discutat Memorandumul care vizează Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), s-au prezentat opţiunile pe care le are Guvernul, dar nu s-a concretizat niciun act normativ. Dancă a reafirmat dorinţa premierului Ludovic Orban de a relua, în cadru parlamentar, dezbaterea pe modificările aduse legilor justiţiei, codurilor penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dancă a fost întrebat, vineri seară, într-o conferinţă de presă după şedinţa de Guvern, dacă s-a discutat Memorandumul care priveşte SIIJ şi a răspuns: ”Au fost prezentate opţiunile legate de situaţia Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor magistraţilor. A fost, de fapt, un memorandum care a prezentat cadrul în care îşi desfăşoară activitatea această instituţie. Nu s-a luat nicio decizie în acest moment, urmează ca Guvernul să decidă calea de urmat”.

Acesta a reamintit poziţia premierului în ceea ce priveşte modificărle aduse legilor justiţiei.

”Aş vrea să reamintesc poziţia exprimată de primul ministru al României, domnul Ludovic Orban, în calitatea sa şi de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, o poziţie clară consistentă, coerentă aceea de a relua dezbaterea pe legile justiţiei, pe modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală, de a relua dezbaterea în cadru parlamentar, cu o consultare amplă a tuturor actorilor şi asociaţiilor profesionale interesate, ţinând cont de recomandările organismelor internaţionale”, a mai spus Dancă.

”Urmează să stabilim calendarul reluării acestor dezbateri pe proiectul respectiv. A fost prezentat memorandumul care a avut scopul de a prezenta opţiunile pe care Guvernul le are la îndemână acest memorandum a fost prezentat. S-a luat act de el şi urmează să venim cu soluţiile...Repet nu e nicio surpriză în această materie în ceea ce priveşte poziţia actualului Guvern. Ne dorim reluarea tuturor dezbaterilor, aşa cum am spus pe tot cadrul legislativ în ceea ce priveşte modificările aduse la legile justiţiei, codurile penale, în acord cu recomandările Comisiei de la Veneţia, GRECO şi Comisiei Europene”, a mai afirmat Dancă.

Guvernul Orban a discutat, vineri, un Memorandum privind Secţia specială de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ministerul Justiţiei propune desfiinţarea acesteia sau regândirea modului în care funcţionează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.