Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, referindu-se la mutarea ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, că această chestiune poate fi abordată în măsura în care cei de acolo ajung la o înţelegere, că este necesară coordonarea cu UE pe acest subiect şi că în viitorul apropiat nu se va discuta despre o mutare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu mi-am schimbat abordarea, este o temă interesantă. Am susţinut din capul locului că ambasda nu va fi mutată. Este o decizie pe care am luat-o în UE să nu mutăm fiecare separat reprezentanţa şi atunci când condiţiile vor fi îndeplinite, UE să ia o decizie împreună”, a subliniat Iohannis.
 
El a precizat că statutul Ierusalimului trebuie clarificat între cei doi actori care au intrat de mulţi ani în această discuţie –  Palestina şi Israel.
”Chestiunea mutării poate fi abordată în măsura în care cei de acolo ajung la o înţelegere. În viitorul apropiat nu discutăm despre o mutare a ambasadei”, a declarat Klaus Iohannis.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.