Filmul de aventuri „Jumanji: Nivelul următor/ Jumanji: The Next Level”, regizat de Jake Kasdan, şi drama „Copilul-problemă/ Systemsprenger”, propunerea Germaniei pentru o nominalizare la Oscar 2020, se numără între filmele care au premiera vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul „Jumanji: The Next Level”, cu Dwayne Johnson, Kevin Hart, Karen Gillan, Jack Black, Danny DeVito şi Danny Glover în distribuţie, continuă aventura în jocul Jumanji, însă, de data aceasta, bunicii (DeVito şi Glover) iau parte la acţiune.

Ei trebuie să înfrunte pericole în deşerturi şi munţi înzăpeziţi pentru a scăpa teferi din cel mai provocator joc din lume.

„Systemsprenger”, pentru care regizoarea Nora Fingscheidt a primit trofeul „Alfred Bauer” la Berlinala de anul acesta, o are protagonistă pe Helena Zengel.

Ea interpretează o fată în vârstă de 9 ani, care îşi pune toată energia în căutarea dragostei, spre disperarea tuturor celor din jur. Filmul vorbeşte despre relaţiile puternice şi speciale care se creează între copii şi adulţi, despre neputinţa unui sistem de a se descurca cu un copil cu probleme şi despre nevoia noastră, a tuturor, de a fi iubiţi şi înţeleşi.

Debutul în lungmetraj al regizoarei germane a adunat peste 30 de selecţii şi premii în festivaluri internaţionale importante, este nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film pentru „cel mai bun film" şi „cea mai bună actriţă în rol principal" (Helena Zengel). 

Drama „Menocchio”, regizată de Allberto Fasulo, va intra, de asemenea, în cinematografe vineri. Acţiunea filmului este plasată în secolul XVI, iar în centru este un morar acuzta de erezie. Rolul principal este interpretat de Marcello Martini.

Lungmetrajul documentar „Timebox”, bazat pe cea mai amplă arhivă personală de peliculă din România, ce îi aparţine ieşeanului Ioan Matei Agapi, este a patra premieră a weekendului.

Timp de patru decenii, între 1960 şi 1990, Ioan Matei Agapi a filmat pe peliculă viaţa oraşului Iaşi, dar şi evenimentele importante din viaţa familiei lui, rezultand peste 21.000 metri de peliculă, adică 35 de ore de material filmat. Arhiva cuprinde imagini de la întâlnirile de partid şi petrecerile private, imagini necunoscute până acum cu Ceauşescu şi Ion Iliescu, dar şi piese de teatru din anii 1970, operaţii medicale revoluţionare la acea vreme, precum şi multe imagini cu familia Agapi.

O parte din această arhivă poate fi văzută în documentarul „Timebox”, realizat de fiica lui Ioan Agapi, Nora Agapi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.