Procuratura israeliană a anunţat joi că vrea să-l inculpe de spălare de bani pe avocatul şi confidentul premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu David Shimron în scandalul de corupţie ”submarinul”, iar pe fostul comandat al Marinei israeliene Eliezer Marom şi pe martorul statului Miki Ganor de implicare în dare şi luare de mită, relatează Haaretz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omul de afaceri Miki Ganor este reprezentantul în Israel al grupului german Thyssenkrupp.

Poliţia a recomandat anul trecut, după finalizarea interogatoriului, ca Shimron să fie inculpat ca mediator în dare şi luare de mită.

Această infracţiune nu a fost reţinută în actul de acuzare al procurturii.

Poliţia recomanda tot atunci inculparea fostului adjunct al directorului Consiliului Securităţii Naţionale israeliene Avriel Bar-Yosef de corupţie, escrocherie, abuz de încredere şi complot în vederea comiterii unei crime.

Procuratura nu a luat încă o decizie cu privire la la Bar-Yosef.

Dosarul vizează decizia de a achiziţiona submarine şi nave de la constructorul naval german Thyssenkrupp.

Cazul a fost deschis în urma unei anchete jurnalistice difuzate de postul Canalul 10 în noiembrie 2016, care a condus la investigaţii şi deschiderea unei anchete penale.

Este vorba despre două contracte de Guvernul Netanyahu cu Thyssenkrupp - unul cu privire la achiziţionarea a trei submarine cu suma de 1,5 miliarde de euro, celălalt cu privire la achiziţionarea unor nave dotate cu rachete antinavă în vederea apărării unor platforme de foraj, în valoare de 430 de milioane de euro.

În iulie 2017, a semnat o înţelegere cu statul, după ce a fost acuzat de corupţie şi implicare în fapte de dare şi luare de mită.

În martie, el a negat orice implicare cu privire la mită, revenind asupra declaraţieiiniţiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.