Antrenorul belgian Marc Wilmots a demisionat, meircuri, de la conducerea tehnică a naţionalei Iranului, acuzând forul de la Teheran că nu şi-a respectat obligaţiile contractuale, infomrează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 50 de ani, Wilmots, fost selecţioner al Belgiei şi Coastei de Fildeş, era în funcţie de al 1 iunie. 

"Contrar informaţiilor publicate în presa iraniană, niciun acord amiabil nu a fost încheiat între mine şi staff-ul meu şi Federaţia Iraniană de Fotbal", a scris Wilmots pe Twitter.

"În urma nerespectării obligaţiilor contractuale de către federaţia iraniană, mi-am reziliat justificat contractul. Dosarul este în mâinile avocaţilor mei, nu voi mai face alte comentarii", a adăugat el.

În patru meciuri disputate în Grupa C a prelimianriilor asiatice ale Cupei Mondiale din 2022, Iranul antrenat de tehnicianul belgian a câştigat două jocuri, 2-0, cu Hong Kong, în deplasare, şi 14-0, cu Cambodgia, acasă, şi a pierdut cu 0-1 în Bahrain şi cu 1-2, în faţa Irakului, la Amman, în Iordania, meci considerat tot în deplasare. Echipa este pe locul 3 în grupă, după Irak, 11 puncte, şi Bahrain, nouă puncte, ambele din cinci partide. În faza următoarea a calificărilor acced câştigătoarele celor opt grupe şi cele mai bune patru formaţii de pe locul 2.

Tot miercuri, olandezul Bert van Marwijk a fost demis de la conducerea tehnică a naţionalei Emiratelor Arabe Unite, după ce a pierdut, scor 2-4, meciul cu Qatar, din Cupa Golfului, înfrângere sinonimă cu eliminarea din competiţie.

În vârstă de 67 de ani, fostul selecţioner al Olandei, cu care a fost vicecampion mondial, Arabiei Saudite şi Australiei era în funcţie din 20 martie.

În preliminariile CM, naţionala din Emiratele Arabe Unite ocupă locul 4 în Grupa G, după Vietnam, 11 puncte, Malaysia, nouă puncte, şi Thailanda, opt puncte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.