Coreea de Nord a avertizat miercuri Consiliul de Securitate al ONU că orice discuţie a organizaţiei despre situaţia drepturilor omului din ţară ar fi ”o provocare gravă”, iar Phenianul ”ar reacţiona cu tărie”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avertismentul a avut loc prin intermediul unei scrisori din partea ambasadorului Coreii de Nord la ONU, Kim Song, care a fost văzută de Reuters.

Diplomaţi apropiaţi situaţiei au declarat că mai mulţi membri ai Consiliului de Securitate al ONU, format din 15 membri, intenţionează să solicite o întâlnire, în această lună, referitoare la încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord.

Kim a scris că o astfel de întâlnire ar fi ”un act de conspiraţie şi de părtinire cu politica ostilă a Statelor Unite, ceea ce va conduce la subminarea şi nu la ajutarea reducerii tensiunilor din Peninsula Coreeană şi la rezolvarea problemei nucleare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.