Biroul Permanent provizoriu al PSD se reuneşte luni pentru a discuta organizarea Congresului din februarie, strategia politică viitoare şi acordurile încheiate cu sindicatele în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Sunt multe lucruri de făcut, e un timp foarte scurt, am un mandat foarte clar de a organiza un congres cel târziu până pe 29 februarie. Luni e noul BPN provizoriu care o să înceapă să ia deciziile politice. Mai sunt detalii administrative care în 2-3 zile vor fi puse la punct”, a anunţat preşedintele interimar al PSD Marce Ciolacu duminică seară.
 
Conducerea PSD ar putea discuta şi posibilitatea revenirii în partid a unor foşti membri plecaţi la Pro România. Tot duminică seară, Ciolacu a anunţat că este posibil ca Mihai Tudose, care a demisionat recent din Pro România, să revină în PSD. Despre Sorin Grindeanu şi Marian Neacşu a afirmat că au fost excluşi abuziv, iar dacă vor să se întoarcă în partid, sunt reprimiţi.
Marcel Ciolacu a anunţat, încă de săptămâna trecută, că una dintre priorităţile şedinţei Biroului Permanent provizoriu care se reuneşte luni este discutarea acordurilor pe care formaţiunea le-a încheiat cu unele sindicate. 
 
”Dar, dacă mă întrebaţi foarte clar, domnul Gabriel Oprea nu este membru de partid şi cât sunt eu preşedinte interimar nu o să fie”, a reafirmat Ciolacu, miercuri,  într-o conferinţă de presă. Şi în 27 noiembrie, în prima declaraţie de presă ca preşedinte interimar al PSD, Ciolacu a afirmat că Gabriel Oprea nu va face parte din PSD, atât timp cât el va conduce formaţiunea. 

Fostul lider al PSD Viorica Dăncilă a explicat că Oprea a devenit vicepreşedinte PSD în urma unui protocol pe care partidul l-a semnat cu mai multe sindicate. Ea a subliniat că acordurile erau valabile până la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale şi că documentele nu mai sunt valabile. Dăncilă a susţinut că Oprea nu avea drept de vot în Comitetul Executiv al partidului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.