Preşedintele interimar al PSD a declarat, miercuri, după şedinţa CEx, referindu-se la abrogarea recursului compensatoriu, că se pare că instituirea lui nu a fost soluţia cea mai bună, iar PSD a plătit electoral. Referindu-se la legea care anulează supraacciza la carburanţi, concluzia sa a fost că: ”PNL nu a ieşit din logica electorală”. El şi-a exprimat speranţa ca PNL să nu vină cu asumarea răspunderii pe bugetul de stat. Totodată, el a afirmat că PSD va avea un Congres, ultima dată avansată fiind 29 februarie 2020, precum şi că, în urma declaraţiilor privind diaspora, Nicolae Bădălău nu se mai regăseşte în conducerea centrală a partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu, despre recursul compensatoriu: Nu a fost soluţia cea mai bună, am plătit electoral şi astăzi am votat alături de ceilalţi colegi din Parlament

Referitor la recursul compensatoriu şi la legea de abrogare votată miercuri în Parlament, Ciolacu a declarat: ”Soluţia gsită de PSD în acel moment, la solicitările CEDO, se pare că nu a fost soluţa cea mai bună, am plătit electoral şi astăzi am votat alături de ceilalţi colegi din Parlament, mai ales după sesizările nenumărate din mass-media”.
 
Ciolacu, despre eliminarea supraaccizei la carburanţi: ”Am mai votat scoaterea accizei de la carburanţi, cât şi acele contracte part-time – o lege foarte bună care a creat 200.000 de locuri de muncă. Find pusă în acelaşi calup cu accizele, am votat alături de ceilalţi colegi”.
 
El a explicat că PSD a vrut să vadă dacă actuala putere, mai ales PNL, a ieşit din logica electorală şi se pare că nu.
”Continuă să promoveze legi populiste, atâta timp cât ministrul Finanţelor continuă să spuă că avem un deficit care depăşeşte 3%. Sperăm ca la un moment dat, până vin cu bugetul, să-şi creioneze cifrele şi să-şi asume răspunderea guvernării unei ţări.
 
Marcel Ciolacu: Ar fi o premieră ca un guvern să vină cu asumare pe bugetul de stat pe 2020

”Ar fi o premieră ca un guvern să vină cu asumare pe buget. Este cea mai importantă lege care se discută în Parlament. Nu poţi să eviţi Parlamentul când faci bugetul. Nu şi-a permis nimeni până acum, dar România este plină de surprize”, a afirmat liderul PSD, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Marcel Ciolacu, despre cazul lui Bădălău, despre Gabriel Oprea, despre cheltuielile de campanie şi despre organizarea Congresului

”Actuala conducere este interimară. Avem un obiectiv foarte clar de a organiza un congres în luna februarie. S-a înaintat o ultimă dată pentru acest congres – 29 februarie. Vom vedea forma congresului, ordinar sau extraordinar. Majoritatea vrea ordinar. Ne vom face treaba să fie un congres transparent şi corect. Mandatul meu este de a organiza până cel târzu în 29 febrarie un congres corect. După ce o să fiu sigur că duc astea la îndeplinire o să iau decizii în ceea ce mă priveşte”, a afirmat Ciolacu.
 
În ceea ce priveşte declaraţiile ofensatoare ale lui Nicolae Bădălău la adresa diasporei, preşedintele interimar al PSD a spus că a fost una dintre priorităţi discutarea ieşirii nefericite, grave a colegului Nicolae Bădălău.
 
”Dânsul nu mai face parte din niciun for de conducere la nivel naţional, urmând ca organizaţia de la Giurgiu să ia deciziile. Ştiu cu tărie că PSD-ului i-a făcut foarte mult rău acea declaraţie, chiar dacă dânsul ne-a explicat contextul acelei declaraţii”, a spus Ciolacu.
 
”CEx a luat decizia de a nu mai face parte din conducerea centrală. Cât timp o să fiu eu preşedinte interimar, nu o să fie exclus nimeni din partid. Vor exista suspendări. Nimeni nu va fi exclus din acest partid - ba chiar vreau să aduc înapoi oamenii care au fost excluşi nedrept din partid”, a precizat preşedintele interimar al PSD.
 
Referitor la datoriile înregistrate în urma campaniei electorale, Marcel Ciolacu a afirmat că trezorierul partidului este un expert contabil şi nu este nevoie de un audit financiar.
 
”Situaţia partidului este foarte bună. Întotdeauna, după campania electorală, sunt datorii în partid, dar PSD îşi va onora datoriile”, a declarat el, precizând că în mod cert nu este o sumă ascunsă.
 
”Va fi depusă la AEP pentru a închide formalităţile. Nu ştiu această sumă în acest moment”, a adăugat liderul PSD.
 
În opinia sa, PSD şi-a primit plata pentru greşelile pe care le-a făcut, direct, prin vot.
 
El s-a referit şi la situaţia lui Gabriel Oprea, devenit membru în conducerea partidului în urma unui protocol cu sindicatele, explicând că luni, la Biroul Permanent Provizoriu, discuţia pe această temă  este una dintre priorităţi.
 
”Dar dacă mă întrebaţi foarte clar, domnul Gabriel Oprea nu este membru de partid şi cât sunt eu preşedinte interimar nu o să fie”, a reafirmat Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.