Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, afirmă că senatorul Niculae Bădălău a recunoscut că a greşit prin afirmaţiile despre diaspora şi nu are ce să facă mai mult. "Colegul meu cred şi acum că are tăria să recunoască exprimarea aceasta nepotrivită şi să-şi asume, ce mai vreţi să-i facem?", spune Buzatu. Referitor la ce înseamnă această asumare, Buzatu afirmă: "Să sară cu capul în jos în Siret sau... ce să mai facă omul acela? A greşit şi acuma regretă... V-am spus că să-l băgăm la puşcărie (...) Ironia denotă şi ea ceva".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Buzatu a fost întrebat, înainte de şedinţa CEX al PSD, ce sancţiuni ar trebui să primească Niculae Bădălău pentru declaraţiile despre diaspora.

"Niculae Bădălău şi-a cerut scuze, că şi-a dat seama că a comis-o, a săvârşit o eroare, şi atunci ce să-i mai facem?", a spus Buzatu.

El a adăugat că lumea este revoltată de derapajele celor din PSD, dar a întrebat ce se întâmplă când cei din acest partid sunt înjuraţi, "izolaţi în societate".

"Colegul meu cred şi acum că are tăria să recunpoască exprimarea aceasta nepotrivită şi să-şi asume, ce mai vreţi să-i facem?", a continuat el.

Întrebat cum ar trebui să arate această asumare, Buzatu a replicat: "După mine, ar trebui să sară în baltă".

"Să sară cu capul în jos în Siret sau... ce să mai facă omul acela? A greşit şi acuma regretă... V-am spus că să-l băgăm la puşcărie (...) Ironia denotă şi ea ceva", a adăugat el.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte, miercuri, în prima şedinţă după ce Marcel Ciolacu a preluat conducerea interimară a formaţiunii. Social-democraţii discută modul de poziţionare faţă de proiectele importante din agenda publică şi chestiuni organizatorice pentru congresul din februarie. Declaraţiile lui Nicolae Bădălău referitoare la diaspora ar putea fi, de asemenea, analizate în şedinţă.
 

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a spus, vineri, comentând intenţia de a creşte numărul de parlamentari pentru diaspora, că doar 700.000 au domiciliul legal în străinătate, restul, până a 3-5 milioane cât se vehiculează fiind ”fetele alea de le duc ăştia”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.