Un echipament medical performant, investiţie de aproape 5 milioane de lei, va fi montat în Secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi. Cu ajutorul acestui dispozitiv, vor putea fi făcute în spitalul din Galaţi intervenţii chirugicale pe creier şi la coloana vertebrală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotată cu un sistem complet pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală. Acesta este format dintr-un dispozitiv de neuronavigaţie, un aspirator ultrasonic, un ecograf intraoperator şi o trusă endoscopică.

"Practic, cu acest sistem de ultimă generaţie, Galaţiul devine un centru regional de neurochirurgie. În plus, acum avem a doua cea mai dotată secţie de neurochirurgie din Moldova. Cu ajutorul acestui sistem, se poate crea un mediu virtual cu imaginile obţinute la tomograf, astfel încât medicii să poată localiza cu precizie leziunile cerebrale profunde. Apoi, se pot îndepărta pe cale chirurgicală tumorile şi hematoamele fără afectarea vaselor de sânge ale creierului. Noul echipament permite medicilor să vadă chiar în timpul intervenţiilor chirurgicale dacă mai există ţesut tumoral, iar cu trusa endoscopică se pot realiza şi la Galaţi operaţii de hernie de disc minim invazive. În plus, cu ajutorul acestui echipament medical vom putea face primii paşi şi în domeniul neurochirurgiei vasculare”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea investiţiei este de aproape 5 milioane de lei, fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Galaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.