Ambasadorul american Hans Klemm va citi pentru copii, vineri, la filiala „Emil Gârleanu” a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, din cartea „Bicicleta Fermecată”, scrisă de Mihaela Coşescu şi ilustrată de Andreea Chiorniţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul va avea loc începând cu ora 18:30 şi este organizat pentru a marca doi ani de la apariţia cărţii.

Gazda va fi Brandi Anderson Bates, fondatoarea Citim Împreună România, iar invitaţii speciali ai serii - ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, şi Maria Gheorghiu, preşedinta asociaţiei Ovidiu RO, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Toţi participanţii sunt invitaţi să poarte şosete cu modele de Crăciun şi programul serii va fi completat de muzică.

„Bicicleta fermecată” este o carte despre vise, despre muncă, despre viaţa bunicilor şi a străbunicilor noştri, despre puterea gesturilor mici. Este povestea unei fetiţe de 4 ani care locuieşte într-un sat îndepărtat din România şi care, într-o zi, găseşte o carte poştală cu o bicicletă. Din acel moment Zamfira visează să aibă o bicicletă cu care să călătorească şi munceşte din greu pentru a avea una.

Cartea le prezintă copiilor de azi o imagine cuprinzătoare a satului românesc, aşa cum arăta el pe vremuri, cu detalii vizuale despre arhitectura caselor, aşezarea lor în sat, portul şi ocupaţiile ţăranilor. Ea înglobează şi metafore şi idei abstracte. Zamfira îmbătrâneşte muncind pentru visul ei, căci banii pe care îi câştigă se risipesc mereu pe nevoile imediate, cele care nu suportă amânare. Pe de altă parte, în momentul când visul ei devine pe neaşteptate realitate, Zamfira întinereşte, redevenind copilul de odinioară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.