Primarul Bacăului, Cosmin Necula, exclus din PSD după ce a criticat în mod repetat politica Guvernului Dăncilă, se alătură echipei Pro România, anunţă reprezentanţii acestei formaţiuni. Pro România îl va susţine pe Necula pentru un nou mandat de primar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pro România salută decizia primarului municipiului Bacău, Cosmin Necula, de a se alătura şi de a susţine echipa condusă de preşedintele Victor Ponta, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de această formaţiune.

"În primul rând vreau să-l felicit pe Cosmin Necula pentru proiectele pe care a reuşit să le implementeze la nivel local. Bacăul este tot mai modern, cu mult peste alte municipii mai mari. Mă bucur că şi-a asumat viziunea Pro România şi am încredere că, împreună, vom reuşi să sprijinim toate proiectele bune pentru dezvoltarea comunităţilor. Tocmai de aceea, Pro România îl susţine pentru un nou mandat de primar, în perioada 2020-2024”, a declarat preşedintele Pro România, Victor Ponta.

Conform comunicatului, primarul din Bacău a explicat că decizia a venit natural, ca urmare a faptului că acesta este singurul partid veritabil de stânga.

"Pro România este singura construcţie politică ce gândeşte într-o manieră de stânga modernă, pro-europeană, cu semnificative influenţe din zona de centru. Îmi doresc ca Municipiul Bacău să se curăţe administrativ şi politic. Voi rămâne un om de stânga şi voi lupta împreună cu partenerii politici pentru apărarea interesului locuitorilor”, a declarat Cosmin Necula.

El a precizat că, de îndată ce va primi documentele privind excluderea din PSD, va semna adeziunea la PRO România.

"Porţile sunt deschise pentru toţi cei care vor să-şi reprezinte mai bine cetăţenii. Cosmin Necula este unul dintre cei care şi-au dovedit competenţa, atât în mandatul de primar, cât şi în perioada în care a fost deputat. Ne bucurăm că tot mai mulţi lideri politici aleg să facă parte din echipa PRO România şi să consolideze stânga românească modernă”, a declarat purtătorul de cuvânt al PRO România, Gabriela Podaşcă.

Primarul Bacăului, Cosmin Necula, afirma, în 13 noiembrie, într-o postare pe Facebook, că în PSD, ”dacă spui adevărul, eşti dat afară”, după ce a fost exclus din partid, prin decizia Comitetului Executiv Naţional. Decizia a fost luată după ce în septembrie Necula a criticat Guvernul, partidul retrăgându-I atunci sprijinul politic, iar după alegeri a scris că au fost membri PSD care ”nu au tras cu partidul”, fiindu-le ruşine cu candidatul Viorica Dăncilă. Necula susţinea că în şedinţa CEx şi alţi colegi au exprimat un punct de vedere similar, concluzia sa fiind că practica execuţiilor staliniste de pe vremea lui Liviu Dragnea continuă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.