Grupul Rockwool, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, a deschis prima sa fabrică din România, o investiţie în valoare de 50 milioane euro, aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate de profil din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fabrica este amplasată pe un teren de  30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceştii Rahtivani, în apropiere de Ploieşti.

Produsele Rockwool, folosite în special pentru termoizolarea clădirilor, vor fi livrate cu preponderenţă pe plan local, România fiind una dintre cele mai mari pieţe de izolaţii din Europa. O parte a producţiei va merge la export, în special în ţări apropiate de România.

“Fabrica Rockwool e gata, la capătul unui efort de construcţie de un an, şi am început deja producţia comercială. Acum putem spune cu mândrie că avem prima vată bazaltică Rockwool Made in Romania. Previzionăm o cerere tot mai mare în viitor”,  a declarat Florin Popescu, business unit director, Rockwool Balkans.

În fabrică lucrează în jur de 150 de persoane, majoritatea fiind din judeţul Prahova. Până la finalul anului, numărul total al angajaţilor Rockwool din România ar trebui să depăşească 170 de persoane. În mod indirect, fabrica ar trebui să aducă alte 300 de locuri de muncă în servicii şi logistică.

Materia primă pentru producţia de la Ariceştii Rahtivani provine în cea mai mare parte din ţara noastră, vata minerală bazaltică fiind obţinută prin procesarea bazaltului, o rocă vulcanică naturală care se găseşte în abundenţă în România.

În ceea ce priveşte gama de produse realizate local, fabrica Rockwool din România va livra soluţii complete pentru izolarea faţadelor, acoperişurilor şi teraselor, pardoselilor, pereţilor despărţitori şi mansardelor. 

”Consumul de energie al clădirii se poate reduce cu 50% sau chiar mai mult. Izolaţia Rockwool e folosită şi pentru a ajunge la un consum zero de energie, aşa cum este cazul caselor pasive. Vata minerală bazaltică ROCKWOOL poate fi utilizată şi în condiţii extreme, deoarece îşi păstrează proprietăţile de izolaţie atât la temperaturi foarte scăzute, cât şi foarte ridicate”, spun reprezentanţii companiei.

Rockwool România SRL este parte a Rockwool Group, cu aproximativ 11.600 de angajaţi în 39 de ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.