Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că analizează tranzacţia prin care Stada Arzneimittel preia compania Walmark AS, în condiţiile în care operaţiunea depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică şi va emite o decizie.

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune reprezintă o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat.

Stada Arzneimittel AG este o activă pe piaţa fabricării de produse farmaceutice. La nivel mondial, aceasta vinde produse în aproximativ 120 de ţări, în România fiind prezentă prin Stada M&D şi Stada Hemofarm.

Walmark AS produce suplimente alimentare, principalele pieţe de desfacere fiind Cehia, Slovacia, Polonia, Bulgaria, România, Lituania, Letonia şi Estonia. În România, Walmark AS îşi desfasoară activitatea prin intermmediul filialei Walmark România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.