Obligaţiunile emise de Clinicile Dentare Dr. Leahu, reţea privată de stomatologie, se tranzacţionează începând de luni pe Sistemul Alternativ (AeRO) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Listarea survine la cinci săptămâni după plasamentul privat încheiat anticipat prin care reţeaua de clinici dentare a atras 10 milioane de lei, la o dobândă de 7,5%, cea mai mică de până acum pentru obligaţiuni similare listate pe piaţa AeRO.

Astfel, începând de luni, obligaţiunile Clinicile Dentare Dr. Leahu pot fi cumpărate la bursă de orice persoană fizică sau juridică. Simbolul de tranzacţionare al acestora este DRL22. Compania e primul business din sectorul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB, dar şi primul din healthcare prezent pe piaţa AeRO.

„Încheiem anul 2019 extrem de dinamic, în urma deschiderii simultane a încă trei Clinici Dentare Dr. Leahu în trei oraşe diferite. Nu ne oprim aici, ne propunem ca anul viitor să menţinem dezvoltarea accelerată a companiei, în special prin deschiderea unei clinici în afara ţării. Eforturile noastre se concentrează acum în jurul democratizării acestor servicii şi a creării unei comunităţi cu care să construim viitorul stomatologiei”, a declarat Ionuţ Leahu, fondator şi CEO al reţelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

În cadrul plasamentului privat, la care au participat peste 60 de investitori, compania a oferit spre vânzare 100.000 de obligaţiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, cu o scadenţă de trei ani şi dobândă plătibilă trimestrial.

”Interesul crescut al investitorilor manifestat pentru emisiunea din luna octombrie confirmă şi susţine strategia de extindere a reţelei de clinici stomatologice”, adaugă reprezentanţii companiei.

Operaţiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar şi consultant autorizat.

În 2018, reţeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o creştere de 70% faţă de 2017 şi un profit net de 2,6 milioane lei.

BT Capital Partners a intermediat în 2019 trei emisiuni de obligaţiuni corporative, în valoare totală de peste 600 milioane lei, fiind cel mai activ intermediar pe acest segment al Bursei de Valori Bucureşti.

Clinicile Dentare Dr. Leahu este o reţea privată de stomatologie cu 12 unităţi, din care şapte unităţi în Bucureşti şi câte una în Piteşti, Timişoara, Turda, Oradea şi Constanţa.

Academia Spaţială Dr. Leahu, o investiţie de 1,25 milioane de euro, e cel mai nou centru stomatologic dedicat exclusiv copiilor şi adolescenţilor, un spaţiu dezvoltat în baza unui concept futurist construit în jurul experienţei digitale: gamification, proiecţii digitale, jocuri online pe tabletă, sistem de recompense speciale. Clinica pune la dispoziţie opt cabinete, patru rezerve de recuperare după intervenţii cu anestezie generală şi un centru de radiologie dentară digitală, dar şi echipe medicale specializate în tratamentul pacienţilor cu autism şi alte afecţiuni.

BT Capital Partners, divizia de investment banking a Bancii Transilvania, este membru exclusiv în România al alianţei internaţionale de fuziuni şi achiziţii Oaklins şi cel mai mare broker de retail din piaţa de capital din România. BT Capital Partners oferă asistenţă pentru atragerea de capital prin emisiuni de obligaţiuni şi acţiuni la bursă, asistenţă financiară pe tranzacţii de fuziuni şi achiziţii, precum şi servicii de brokeraj pe piaţa de capital locală şi internaţională.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.