ANPC a primit 540 de reclamaţii după Black Friday 2019, referitoare la campanii false de reduceri, livrare întârziată, stocuri epuizate în câteva minute de la începutul campaniei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 ”La Autoritatea Natională pentru Protecţia Consumatorilor au fost înregistrate un număr de 540 reclamaţii privind campania Black Friday 2019 faţă de 795 reclamaţii în campania anului 2018”, anunţă  ANPC, reclamaţiile vizând majoritatea magazinelor online mari.
   
 Aspectele sesizate  de către consumatori au fost: întârziere livrare, comenzi achitate şi nelivrate, comenzi anulate, nerespectare comandă, campanie falsă de reduceri, reducere falsă a preţurilor (înainte de promoţie preţurile au fost chiar mai mici), toc epuizat în câteva minute de la începutul campaniei.
Alte probleme sesizate de clienţi se referă la manipulare defectuoasă la transport, anulare comandă făcută on-line, deşi iniţial au fost acceptate, vouchere inactive în Black Friday, produse neconforme, afişarea preţului de referintă incorect, informarea eronată privind dreptul de denunţare unilaterală a contractului în conformitate cu prevederile OUG 34/2014 
 
Reclamaţiile sunt în curs de cercetare.
Anul trecut, în urma celor 795 de reclamaţii primite, au fost aplicate amenzi în valoare de 215.000 de lei.
Conform unei statistici ANPC, după campania de Black Friday din 2018, au fost depuse 795 de reclamaţii, fiind verificaţi 92 de operatori economici din Bucureşti şi din judeţele Iaşi, Timiş, Cluj, Braşov, Dolj, Galaţi şi Prahova. Au fost aplicate 87 de sancţiuni, 22 de avertismente şi 65 de amenzi în valoare de 215.000 de lei. aproape jumătate din sumă, 107.000 de lei fiind aplicată în Prahova.

”Aspectele reclamate au vizat nerespectarea termenului de livrare, afişarea preţului de referinţă incorect, informare incorectă privind dreptul de denunţare unilaterală a contractului, produse comandate online achitate şi nelivrate, refuzul primirii produsului returnat, comandă onorată parţial, anularea comenzii fără informarea consumatorilor, preţ mai mare de Black Friday faţă de preţul afişat anterior”, declara  directorul general al ANPC Paul Anghel.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.