Poliţiştii de frontieră de la Oraviţa - judeţul Caraş Severin au depistat 24 de cetăţeni din Irak şi Siria, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unei călăuze sârbe. Cetăţeanul sârb a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Poliţiei de Frontieră, duminică dimineaţa, în jurul orei 7.20, poliţiştii de frontieră au oprit în localitatea Forotic din judeţul Caraş- Severin, un microbuz înmatriculat în România care era condus de un cetăţean sârb de 51 de ani. 
 
”În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau 24 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care toţi au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 24 de pasageri sunt cetăţeni din Irak şi Siria, dintre care 22 de adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani şi doi minori, de trei respectiv 15 ani”, se arată în comunicat.
 
Cetăţenii străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul sârb din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă într-o ţară din vestul Europei cu ajutorul şoferului sârb. 
 
Poliţiştii de frontieră fac cercetări, în acest caz, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 24 de cetăţeni din Irak şi Siria. Cetăţeanul sârb, cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.