Lungmetraje regizate de Roman Polanski, Hirokazu Kore-eda şi Rodrigo Sorogoyen se numără între primele titluri anunţate în selecţia celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai şi 7 iunie 2020, la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„J’accuse” al Roman Polanski, câştigător al Marelui Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia de anul acesta şi cu nominalizări la Premiile Academiei Europene de Film, ce vor fi decernate pe 7 decembrie, îi are în distribuţie pe Jean Dujardin, Louis Garrel, Emmanuelle Seigner, Mathieu Amalric şi Melvil Poupaud.

Dujardin interpretează rolul ofiţerului de contraspionaj Georges Picquart care a dovedit că evreul Alfred Dreyfus, căpitan, a fost acuzat pe nedrept de spionaj pentru Germania. Cazul a divizat Franţa timp de mai mult de un deceniu, începând cu 1894. Lungmetrajul este o adaptare după romanul omonim al lui Robert Harris apărut în 2013.

„La verité” este primul film realizat în afara Japoniei de cineastul premiat cu Palme d’Or anul trecut, pentru „Shoplifters”, al 13-lea lungmetraj al lui. Filmul spune povestea lui Fabienne, interpretată de Catherine Deneuve, care domină bărbaţii, în general, iar ei o iubesc şi o admiră. Când îşi publică memoriile, fiica ei, Lumir (Juliette Binoche), se întoarce de la New York la Paris împreună cu soţul (Ethan Hawke) şi copilul lor. Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o confruntare: sunt spuse adevăruri, plătite poliţe, sunt confesate iubiri şi resentimente.

Inspirat din fapte reale, „Corpus Christi” (r. Jan Komasa) urmăreşte transformarea unui tânăr care vrea să devină preot, în ciuda cazierului său, şi preia accidental o parohie, pretinzând că este trimisul Bisericii. Drama intensă şi imprevizibilă a câştigat două premii la Veneţia şi este propunerea Poloniei pentru o nominalizare la Oscar 2020.

Acţiunea filmului „Martin Eden” (r. Pietro Marcello), bazată pe romanul lui Jack London, este însă plasată în Italia, în altă epocă. În rolul unui muncitor autodidact, chinuit de aspiraţii înalte şi îndrăgostit de o tânără burgheză, Luca Marinelli. Rolul i-a adus anul acesta trofeul pentru interpretare la Veneţia.

„Madre”, al cincilea lungmetraj al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, câştigătorul trofeului Transilvania în 2014, cu „Stockholm”, încorporează scurtmetrajul omonim nominalizat la Oscar în 2017 şi continuă povestea mamei care şi-a pierdut fiul în vârstă de 6 ani. Zece ani mai târziu, ea se mută în oraşul în care el a dispărut şi cunoaşte un adolescent de 16 ani care îi aduce aminte de fiul ei. 

„Babyteeth” al australiencei Shannon Murphy are în centru doi părinţi care descoperă că fiica lor de 16 ani (Eliza Scanlen), bolnavă de cancer, s-a îndrăgostit de un dealer de droguri. pentru interpretarea din acest film, Toby Wallace a câştigat Premiul „Marcello Mastroiani” la Veneţia.

Peter Cattaneo, cunoscut pentru „The Full Monty” (1997), a lansat anul acesta, la Toronto, „Military Wives”. Bazat pe povestea reală a unor femei care, în lipsa soţilor plecaţi în Afganistan, şi-au făcut singure un cor care a luat pe sus topurile britanice de muzică, „Miliary Wives” este „un film onest despre oameni care se simt bine împreună, râzând”, după cum îl descrie regizorul. Din distribuţie fac parte  Kristin Scott Thomas şi Theresa Mahoney.

„La virgen de agosto”, de Jonás Trueba, are în centru o tânără în vârstă de 33 de ani, care decide să-şi petreacă vara în Madridul pustiit de căldură. Din distribuţie fac parte Itsaso Arana, Vito Sanz şi Isabelle Stoffel. 

Filmul „J’accuse” al lui Roman Polanski va fi distribuit în România de Transilvania Film. Independenţa Film va distribui „La verité” şi „Martin Eden”, Bad Unicorn va aduce în cinematografe „Corpus Christi” şi „Babyteeth”, iar Atelier de Film, „Military Wives”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.