Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa a anunţat luni că va continua ecologizarea zonei din dreptul navei Queen Hind, urmând să preia ultimele cadavre de animale din zona delimitată de barajele antipoluante, iar ecologizarea va fi finalizată în cursul zilei de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa estimează că în cursul zilei de azi, 2 decembrie 2019, operaţiunea de ecologizare a zonei va fi finalizată”, anunţă compania într-un comunicat.

A fost stabilită firma autorizată să preia cadavrele, spre neutralizare, urmând ca în cursul zilei de luni să fie semnat contractul cu aceasta.

”Menţionăm că încă de sâmbătă dimineaţa în bazinul portuar Midia nu mai sunt cadavre de animale”, spun reprezentanţii companiei.

Luni dimineaţă au fost reluate operaţiunile de curăţare a zonei, cadavrele animalelor fiind încărcate în recipiente special pregătite pentru transportul acestora. Recipientele au fost încărcate pe o gabară care s-a deplasat în zona afectată pentru încărcare.

”Cu toate că şenalul navigabil este blocat parţial, traficul navelor în Portul Constanţa zona Midia se desfăşoară în condiţii de siguranţă, nefiind înregistrate întârzieri la sosirea sau la plecarea navelor din port”, mai informează compania.

De sâmbătă, 30 noiembrie, până luni, 2 decembrie, au intrat în portul Midia cinci nave, iar alte şapte nave au plecat. În perioada următoare sunt avizate două nave.

Pe nava Queen Hind au fost montate lumini de avertizare pe timp de noapte pentru o mai bună vizibilitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.