Joi seară, 28 noiembrie, au avut loc meciurile din cadrul etapei cu numărul 5 din grupele Europa League, iar câteva dintre echipe au obţinut calificarea matematică în şaisprezecimi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A doua cea mai spectaculoasă competiţie destinată echipelor de club din Europa începe să prindă contur. Uşor se vor afla şi echipele care vor merge în şaisprezecimi. Sunt 24 de echipe care se vor califica din cele 12 grupe (A-L), iar alte opt vin din Liga Campionilor. Ocupantele locurilor al treilea din cele opt grupe ale Ligii vor juca şi ele în primăvara Europa League. Astfel, putem avea dueluri de top, având în vedere că echipe cu nume au reuşit această performanţă.

Jumătate dintre echipele care s-au calificat în şaisprezecimile Europa League se cunosc încă de acum. 12 dintre ele provin din cadrul celor 12 grupe. Deja situaţia este clară în patru dintre grupe, acolo unde s-au aflat cele două echipe care sunt matematic calificate.

Situaţia este clară în patru grupe

În patru dintre grupe, conform rezultatelor din Europa League, echipe precum Braga, Wolves (Grupa K), Gent, Wolfsburg (Grupa I), Manchester United, Alkmaar (Grupa L), Sporting Lisabona, LASK Linz (Grupa D), Sevilla şi APOEL (Grupa A) ar putea fi rivale în luna februarie. Lor li s-au mai alăturat şi Espanyol, Celtic si FC Basel.

Una dintre echipele deja calificate face parte din Grupa E, acolo unde şi CFR Cluj este angrenata. Celtic a reuşit să învingă cu 3-1 pe Rennes, asigurându-şi biletele pentru primăvara europeană. Campioana României a fost învinsă cu 1-0 de italienii de la Lazio Roma, dar păstrează prima şansă la calificare. Cu o etapă înainte de final, ardelenii sunt pe locul al doilea, urmând să joace în Gruia, contra scoţienilor de la Celtic.

Clasamentul Grupei E

  • Celtic Glasgow - 13 puncte

  • CFR Cluj - 9 puncte

  • Lazio Roma - 6 puncte

  • Rennes - 1 punct

CFR, favorita caselor de pariuri în ultima etapa a grupelor Europa League

Campioana României a reuşit să strângă nouă puncte, dar tot nu şi-a asigurat calificarea matematică. Echipe cu puncte mai puţine au reuşit deja să meargă în primăvara europeană. Totuşi, elevii lui Dan Petrescu au nevoie de un singur punct în jocul cu Celtic Glasgow, în meciul programat să se joace pe 12 decembrie. Conform cotelor casei de pariuri Fortuna, campioana României are cotă 2.05 să o învingă pe Celtic, 3.20 fiind cota la egal, iar succesul scoţienilor valorează 3.65.

Într-un top al celor mai cunoscuţi operatori de pariuri sportive şi casino online din România, Fortuna îşi are locul ei. Mai mult decât atât, din 2017 a început un parteneriat cu echipa naţională de fotbal a României, devenind sponsorul principal. Având o platformă online foarte bine pusă la punct, oferă servicii de pariuri sportive live, pre-live, sloturi video, Video Poker, Blackjack sau ruletă.

CFR Cluj are nevoie de un punct în ultima etapă

CFF Cluj şi Celtic Glasgow s-au întânit de trei ori în ediţia a 2019/20 a cupelor europene. Campioana României a reuşit să treacă de scoţieni în turul al treilea de calificare al Ligii Campionilor, după ce s-au impus cu 4-3 in fieful adversarilor. Per total a fost 5-4, asta după ce au remizat la Cluj, pe „Dr. Constantin Rădulescu”. Un nou rezultat de egalitate permite ardenelilor să se califice în fazele eliminatorii. Însă, în meciul tur din Grupa E a fost 2-0 pentru alb-verzi, Odsonne Edouard şi Mohamed Elyounoussi înscriau atunci pentru campioana Scoţiei.

CFR Cluj - Celtic Glasgow, meciul din etapa cu numărul 6 a Grupei E se va juca pe 12 decembrie 2019 începând cu ora 10:55. Un ochi va fi pe partida de la Rennes, dintre echipa locală şi Lazio Roma, unde o victorie a italienilor coroborată cu un eşec al clujenilor, îi califică pe Ştefan Radu & Co.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.