Apple ”va analiza mai profund modul în care gestionează graniţele disputate”, după ce s-a referit la Peninsula Crimeea ca parte a Rusiei în aplicaţiile pentru hărţi şi vreme destinate utilizatorilor ruşi, a declarat vineri un purtător de cuvânt al companiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Apple Trudy Muller a spus că Apple nu a făcut modificări pentru hărţile în afara Rusiei şi că a efectuat schimbarea pentru utilizatorii ruşi din cauza unei legi noi care a intrat în vigoare în această ţară.

”Analizăm legislaţia internaţională, precum şi alte legi relevante americane şi ale legi interne, înainte de a lua o decizie referitoare la denumirile din hărţile noastre şi facem schimbări dacă sunt cerute de lege. Analizăm mai profund modul în care gestionăm graniţele disputate în serviciile noastre şi facem schimbări în consecinţă”, a spus Muller.

Rusia şi Urcaina au fost foarte sensibile în privinţa modului în care companiile internaţionale identifică Crimeea, de când trupele ruseşti au confiscat teritoriul, iar Moscova l-a anexat în martie 2014, în urma unui referendum pe care Kievul şi aliaţii săi occidentali au afirmat că este ilegal.

Ambasadele Rusiei şi Ucrainei din Statele Unite nu au răspuns imediat solicitărilor de informaţii.

Apple şi-a schimbat modul în care afişează locaţiile din Crimeea în softul său, răspunzând politicienilor ruşi care au cerut ca peninsula să fie menţionată ca parte a Rusiei.

Reporterii Reuters din Moscova care au scris miercuri numele capitalei Crimeii, Simferopol, în aplicaţiile de hărţi şi vreme ale Apple au văzut că acestea afişează “Simferopol, Crimeea, Rusia”.

Utilizatorii din alte regiune, inclusiv din capitala ucraineana Kiv şi din Crimeea pot vedea că locaţiile din Crimeea sunt afişate fără a fi specificată ţara căreia îi aparţine.

Ministrul ucrainean de Externe, Vadim Pristaiko, a scris miercuri pe Twitter că Apple ”nu dă doi bani” pe durerea ţării sale.

Uniunea Europeană şi Statele Unite nu recunosc că Crimeea ar aparţine Rusiei şi au impus sancţiuni celor pe care îi acuză de încălcarea integrităţii teritoriale a Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.