Poliţia londoneză tratează evenimentul de vineri de la Podul Londrei drept un atac terorist, după ce a ucis un bărbat, care avea asupra sa un fals dispozitiv exploziv, în urma unui atac cu armă albă, în care au fost rănite mai multe persoane, în centrul capitalei, relatează AFP şi The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Suspectul ucis purta o falsă vestă explozivă, a anunţat comisarul adjunct Neil Basu de la Poliţia Metropolitană.

 

 

Era neclar imediat câte persoane au fost rănite prin înjunghiere şi nu se cunoştea cât de grav au fost rănite. Basu nu a abordat acest lucru.

UPDATE - Circumstanţele incidentului sunt neclare, însă poliţia consideră incidentul ”ca şi cum ar avea legătură cu terorismul” ca măsură de precauţie, au precizat forţele de ordine.

Premierul britanic în exerciţiu Boris Johnson a anunţat pe Twitter că este ţinut la curent cu privire la incident şi mulţumeşte poliţiei şi serviciilor de intervenţie pentru modul cum au reacţionat.

Ministrul de Interne Priti Patel s-a declarat, tot pe Twitter, ”foarte îngrijorată” de incident.

Într-o înregistrare video apar ofiţeri de poliţie cu armele îndreptate către un camion alb, pe Podul Londrei.

În imagini, mai mulţi poliţişti înconjoară vehiculul, după care se duc în partea din spate să verifice containerul.

Autobuze londoneze sunt surprinse de o parte şi de alta a camionului şi trei maşini de poliţie parcate în apropiere, pe pod.

Altă înregistrare video, filmată dintr-un autobuz, surprinde presupusul suspect împuşcat, zăcând pe jos.

 

Un bărbat în costum este surprins fugind dinspre acesta, după ce a luat un cuţit mare.

 

UPDATE - Serviciile de ambulanţă anunţă un incident major , mai multe persoane fiind rănite prin înjunghiere.

UPDATE - Conform Poliţiei Metropolitane, forţele de ordine au fost chemate să intervină la locul unei înjunghieri, în apropiere de pod, înainte de ora locală 14.00 (16.00, ora României). Un bărbat a fost reţinut şi mai multe persoane au fost rănite.

- Un jurnalist BBC, John McManus, afrmă că a văzut un grup de bărbaţi implicaţi într-o încăierare pe pod.

 

Poliţia a sosit la faţa locului şi s-au auzit focuri de armă, potrivit jurnalistului.

Poliţia Metropolitană a confirmat o intervenţie la un incident pe Podul Londrei şi a îndemnat persoanele din zonă să urmeze ordinele poliţiştilor.

 

”Acum câteva momente mergeam pe Podul londrei, pe malul de sud, către malul nordic. Părea să aibă loc o bătaie de cealaltă parte a podului. Mai mulţi bărbaţi atacau un bărbat”, a declarat John McManus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.