Ungaria nu va participa la concursul muzical Eurovision 2020, care va avea loc în luna mai, la Rotterdam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Televiziunea publică, MTVA, nu a dorit să explice motivele retragerii care vine într-o perioadă în care discursul homofob ia amploare în Ungaria condusă de Viktor Orban.

Potrivit unor surse din televiziunea naţională citate de index.hu, Eurovision este considerat „prea gay” de guvernul de extremă dreapta.

Purtătorul de cuvânt al lui Orban a scris pe Twitter că articolul publicat de index.hu este fake news.

„Nu este neobişnuit ca membri ai EBU să ia o pauză în participarea. De la prima apariţie în 1994, Ungaria nu a fost prezentă în competiţie în opt ani. Sperăm să o primim înapoi curând în familia Eurovision”, a transmis European Broadcasting Union, organizaţia care coordonează concursul.

Ungaria a participat de 19 ori la Eurovision şi, de două ori, a încheiat concursul pe locul secund.

Postul public de televiziune a transmis că se va concentra să susţină „producţiile valoroase cu talente ale muzicii pop ungare”.

Ediţia din 2020 a Eurovision va fi a 65-a a concursului organizat de European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa, şi va avea loc în luna mai, la Rotterdam, după ce anul acesta a fost câştigat de olandezul Duncan Laurence. Finala concursului este programată să aibă loc pe 16 mai 2020, pe Ahoy Arena.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.