Cineastul Luc Besson, fondator al EuropaCorp, deja aflat în mijlocul unui scandal sexual, riscă acum o condamnare la 10 luni de închisoare cu suspendare dacă va fi găsit vinovat pentru că şi-a concediat ilegal asistenta, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Besson a concediat-o pe femeie în timp ce ea se afla în cencediu medical.

Pe lângă condamnarea la 10 luni de închisoare, procurorul din Paris care se ocupă de caz a cerut amendarea lui Besson şi a companiei sale cu 30.000 şi 50.000 de euro. Decizia curţii va fi comunicată pe 8 ianuarie.

Asistenta în vârstă de peste 50 de ani, al cărei nume nu a fost dezvăluit, este mamă singură şi a lucrat pentru Besson timp de aproximativ patru ani. Ea a fost concediată în ianuarie 2018 pentru „comportament neadecvat”. Procurorul a spus că a fost concediată pe nedrept în timp ce se afla în concediu medical.

Ea fusese examinată de patru medici, inclusiv de unul ales de EuropaCorp, după ce a avut un accident, iar aceştia au spus că nu poate lucra. Unul dintre doctori a pus la îndoială managementul EuropaCorp şi a spus că reclamanta „suferea”. Femeia, care a rămas în concediu medical timp de 13 luni după ce a fost concediată de EuropaCorp, a susţinut că era tratată „ca un sclav” de Besson în timpul în care i-a fost asistentă.

EuropaCorp a transmis, într-un comunicat, că ea a dat deja în judecată EuropaCorp pentru concediere discriminatorie şi a pierdut cazul. Decizia din 9 octombrie arată că „nu există dovadă de concediere discriminatorie”. 

Compania, care întâmpină dificultăţi financiare, este pe cale să fie preluată de Vine Alternative Investments.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.