Mijlocaşul olandez al echipei Liverpool, Georginio Wijnaldum, a declarat că va părăsi terenul în cazul unor insulte rasiste, char şi în finala Ligii Campionilor sau în cea a Campioantului European.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Da, o voi face. Evident. Pentru că astfel de lucruri nu ar trebui să se întâmple, după părerea mea. De ce ar trebui să joc. Toţi jucătorii ar trebui să reacţioneze aşa. Este singurul lor mod de a ajuta o altă persoană. De ce să continuăm? Dacă o vom face, asta nu se va termina niciodată", a declarat mijlocaşul, într-un interviu acordat CNN, citat de lefigaro.fr.

El s-a referit la cazul atacanului Mario Balotelli de la Brescia, care a vrut să părăsească terenul după ce a fost ţinta inultelor rasiste la Verona. Balotelli a fost oprit de coechipieri să iasă de pe teren, iar Wijnaldum spune că asta a fost o eroare, deoarece şi colegii fotbalistului de la Brescia ar fi trebuit să-l urmeze la vestiare.

"M-a frustrat să văd asta, pentru că nu ştii cum se simte. De ce nu l-au susţinut şi nu au părăsit terenul cu el? Ei nu resimt durerea ca o victimă a acestor atacuri rasiste", a precizat el.

Wijnaldum spune că la UEFA ar trebui să fie persoane de culoare în conducerea forului, pentru că astfel lupta împotriva rasismului ar fi mai eficientă.

"Ar fi bine dacă o persoană de culoare neagră sau mai multe s-a găsi în interior, pentru că ei ştiu cum este când cineva este insultat", a adăugat olandezul, câştigător cu Liverpool al Ligii Campionilor, în acest an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.