Un bărbat judecat cu privire la un atac cu cuţitul soldat cu trei răniţi în Gara din Manchester, în nord-vestul Angliei, de Revelion, anul trecut, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mahdi Mohamud, în vârstă de 26 de ani, care a pledat vinovat marţi de tentativă de crimă, urmează să ispăşească minimum 11 ani de închisoare. El urma să fie încarcerat într-un spital psihiatric de înaltă securitate.

Suferind de o schizofrenie paranoidă, el a compărut în faţa unui tribunal la Manchester, după ce a înjunghiat doi trecători în Gara Victoria, iar apoi un agent al Poliţiei Transporturilor care încerca să-l reţină.

Tânărul a fost auzit strigând ”Allah akbar” şi ”Trăiască califatul”.

”În general, boala dumneavoastră mentală nu vă face incapabil să discerenţi între bine şi rău”, a declarat judecătorul.

”Am conchis, aşadar, chiar dacă boala dumneavoastră mentală a jucat un rol important, probabil exacerbând seminţele radicalizării şi având un efect dezinhibant, că rămâneţi responsabil şi vinovat de faptele dumneavostră”, a spus el.

Mahdi Mohamud a recunoscut de asemenea că deţinea documente care serveau la pregătirea unui act terorist.

De naţionalitate olandeză şi provenind dintr-o familie originară din Somalia, el a sosit în Regatul Unit la vârsta de nouă ani şi s-a radicalizat pe Internet, potrivit poliţiei.

Atacul a avut loc în apropiere de Manchester Arena, unde un atentat sinucigaş comis de către un britanic de origine libiană s-a soldat cu 22 de morţi, inclusiv mai mulţi copii, la 22 mai 2017, la ieşirea de la un concert al cântăreţei americane Ariana Grande.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.