Grupul Edenred, emitent de carduri, tichete şi soluţii pentru beneficii extra-salariale, a anunţat joi că, în urma atacului malware care a atins sistemele IT ale Grupului Edenred în 21 noiembrie 2019, a lucrat în ultimele zile la remedierea situaţiei şi a repornit gradual sistemele afectate, reluându-şi operaţiunile şi serviciile în regim normal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Edenred a anunţat vineri că, pe 21 noiembrie, sistemele sale IT au fost atinse de o infecţie malware.

”Atacul malware avansat a fost identificat rapid şi nu a avut nicio capacitate de propagare. Reluarea rapidă a operaţiunilor Edenred a fost posibilă datorită măsurilor de precauţie declanşate imediat după atac, inclusiv deconectarea sistemelor, pentru a proteja operaţiunile şi clienţii”, se arată într-un comunicat.

Pe baza unei analize amănunţite, susţinute de experţi tehnici şi investigatori externi, în prezent nu există nicio dovadă care să sugereze că date personale de orice fel ar fi fost furate sau accesate, sau că ar fi avut loc vreo contaminare sau propagare către clienţii Edenred, spun reprezentanţii companiei.

”Edenred a acţionat şi va continua să acţioneze în deplină transparenţă cu clienţii şi partenerii şi confirmă angajamentul de a furniza clienţilor săi cea mai bună calitate şi continuitate a serviciilor”, adaugă aceştia.

Reprezentanţii Edenred dau asigurări că toate serviciile, sistemele si aplicaţiile Edenred România sunt operaţionale.

„În acest moment, toate serviciile, sistemele si aplicaţiile Edenred România sunt operaţionale. Toate echipele noastre au fost mobilizate şi au rămas în contact permanent cu clienţii, beneficiarii şi partenerii comercianţi. Le-am propus partenerilor noştri soluţii alternative pentru asigurarea continuităţii serviciilor şi am fost impresionată de solidaritatea şi înţelegerea lor. Aceasta confirmă puterea relaţiilor pe care le-am construit în timp şi încrederea pe care am câştigat-o în cei 20 de ani de prezenţă în România”, spune Dana Sîntejudean, general manager of Edenred România.

Edenred este activ în zona soluţiilor de plată pentru piaţa muncii şi conectează 830.000 de clienţi corporaţii, 50 de milioane de utilizatori-angajaţi şi 2 milioane de comercianţi parteneri din 46 de ţări.

Grupul are 10.000 de angajaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.