Plenul Parlamentului European a adoptat, joi, rezoluţia de urgenţă climatică şi de mediu, cu 429 de voturi „pentru”, 225 „împotrivă” şi 19 abţineri, dar şi rezoluţia privind Conferinţa COP25 privind schimbările climatice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezoluţia de urgenţă climatică a fost propusă de grupul Verzilor/ EFA. „Este timpul ca UE să declare urgenţă climatică şi de mediu şi să stabilească măsuri concrete privind modul de acţiune. Parlamentul trebuie să cadă de acord asupra acţiunilor”, a transmis grupul la începutul săptămânii.

Sunt prevăzute reducerea emisiilor în ceea ce priveşte transportul internaţional pe mare şi aerian. Ţările membre Uniunii Europene ar trebui să îşi dubleze contribuţiile la Green Climate Fund.

Paşii care vor fi făcuţi în următorii 10 ani vor avea impact asupra umanităţii pentru următorii 10.000 de ani, mai spun Verzii.

La începutul lunii noiembrie, Comisia de Mediu a transmis că Uniunea Europeană ar trebui să îşi ia angajamentul privind zero emisii de dioxid de carbon până în 2050 la Conferinţa ONU şi să îşi sporească ambiţiile privind reducerea emisiilor până în 2030.

Înaintea conferinţei ONU privind climatul - COP25 - care va avea loc în luna decembrie la Madrid, Comisia de Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţa alimentaţiei a aprobat o rezoluţie prin care cere UE să îşi adapteze strategia pe termen lung pentru a ajunge la neutralitate climatică până în 2050.

Eurodeputaţii au votat joi rezoluţia prin care solicită UE să îşi prezinte strategia de atingere a neutralităţii climatice până în 2050. Acest lucru ar garanta că UE va rămâne un lider mondial în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Rezoluţia privind COP25 - adoptată joi, la Strasbourg, cu 430 voturi „pentru” şi 190 „împotrivă” - prevede ca Pactul ecologic european, anunţat de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să includă un obiectiv de reducere a emisiilor cu 55% până în 2030, pentru a putea atinge obiectivul de neutralitate climatică până în 2050.

COP 25 va avea loc în perioada 2 - 13 decembrie, la Madrid. O delegaţie a Parlamentului European va participa între 9-14 decembrie la conferinţa ONU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.