Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că etapa excluderilor în partid a fost depăşită, e posibil ca acum să vină etapa includerilor. El a mai afirmat că PSD nu trebuie să rămână izolat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi avem un mandat foarte clar de a face o analiză şi de a organiza congresul ordinar al partidului. Nu avem cel puţin în Comitetul Executiv de ieri, nu s-a luat şi nu am primit de la colegii noştri alte atribuţii de a primi pe cineva în partid, de a da afară pe cineva din partid, cel puţin cât o să fiu eu sper, această etapă a excluderilor a fost depăşită, e posibil o etapă a includerilor”, a declarat, miercuri,  Marcel Ciolacu, referitor la mandatul conducerii interimare a PSD. 

Întrebat dacă Mihai Tudose, Sorin Grindeanu şi Marian Neacşu pot reveni în partid, preşedintele interimar al PSD a răspuns: “Nu am vorbit în mod deosebit de oameni, am vorbit de procedura prin care dânşii au părăsit Partidul Social Democrat, sunt foşti colegi de ai mei care au fost excluşi şi am zis că totuşi acest atribut şi a deciziei asupra celor care au fost excluşi este o decizia a Comitetului interimar cu înştiinţarea preşedinţilor de organizaţii, chiar ne-am gândit la un sistem mai mai rapid de comunicare, cu video conferinţă doar cu preşedinţii ca toată lumea să nu se mai deplaseze la Bucureşti. În cazul  în care anumiţi parlamentari sau membrii marcanţi ai Partidului, care au plecat din partid de bunăvoie, atunci vor trebui făcute discuţii şi organizaţiile din cadrul cărora dânşii au plecat”.

Ciolacu a mai spus că în Comitetul Executiv nu s-a discutat despre o alianţă cu Pro România.

“La Comitetul Executiv nu s-a nominalizat o alianţă în mod special cu Pro România, în schimb a fost o solicitare şi a organizaţiei Bucureşti şi celor de sector ca să aibă totuşi largheţea să înceapă să aibă discuţii de eventuale alianţe pentru alegerile locale. De asemenea, foarte mulţi colegi de judeţe au tras atenţia unui lucru evident, că Partidul Social Democrat sub nicio formă nu trebuie să rămână izolat”, a precizat Ciolacu.

Întrebat ce mesaj transmit social-democraţii la Bruxelles, preşedintele interimar a răspuns: ”În primul rând, până transmitem la Bruxelles, transmitem la toată lumea că PSD-ul a recunoscut seria de multipli greşeli pe care le-a făcut şi nu a mai făcut acum un Comitet Executiv şi nu a mai luat o decizie de data aceasta doar de formă, doar de ochii lumii sau să încercăm să păcălim pe cineva şi de fapt rămâneam tot noi sau ne-am întâlnit ca să împărţim nişte funcţii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.