Fostul secretar general al PSD Mihai Fifor spune că ”este momentul de restart pentru PSD”, întrucât urmează un an electoral dificil, iar partidul trebuie să câştige alegerile locale şi parlamentare. Fifor susţine că în 24 noiembrie s-a încheiat un ciclu electoral, iar când se ratează obiectivul este ”un gest firesc, un gest onorabil să faci un pas în spate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihai Fifor a fost întrebat, miercuri, despre misiunea pe care o are conducerea interimară a partidului, aleasă în CEx-ul de marţi seară, şi a spus: ”Are misiunea de a pregăti congresul PSD, un congres ordinar, asta presupune organizarea de alegeri de la baza partidului, începând cu organizaţiile de pe lângă secţiile de votare şi mergând până la nivel central, este momentul de restart pentru PSD într-un an electoral la fel de dificil, cu alegeri locale şi alegeri parlamentare pe care PSD trebuie să le câştige”.

Întrebat ce îl recomandă pe Marcel Ciolacu pentru a prelua conducerea PSD, Fifor a spus: ”Nu abordez lucrurile în felul acesta, dacă este mai bine cu un coleg decât cu alt coleg. Se încheie un ciclu politic odată cu ziua de 24 noiembrie şi, în general, atunci când ratezi un obiectiv este un gest firesc, un gest onorabil să faci un pas în spate şi să laşi o altă echipă care poate veni cu un suflu proaspăt, poate veni cu idei noi, poate să ducă mai departe organizaţia aceasta pentru următoarele proiecte pe care le avem de desfăşurat. Marcel Ciolacu este un om cu foarte multă experienţă politică şi avem nevoie de un astfel de lider. Are o diplomaţie politică aparte”.

În plus, Fifor susţine că Marcel Ciolacu ”este un om care vine din baza partidului, vine dintr-o organizaţie puternică, organizaţia de Buzău, nu a ratat practic niciunul dintre obiectivele politice”.

Fostul secretar al PSD a mai afirmat că doreşte ca ”de acum încolo, PSD să arate aşa cum trebuie adică o organizaţie extrem de serioasă, cu oameni competenţi, care au foarte multe lucruri bune de făcut pentru ţară”.

”E absolut necesar ca pe eşichierul politic, stânga românească să se revigoreze şi să arate că are proiecte viabile pentru români şi pentru România”, a mai spus Fifor.

Echipa de conducere a PSD a demisionat, marţi seară, în şedinşa Comitetului Executiv, fiind aleasă o conducere interimară, coordonată de Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.