Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo consideră ”îngrijorător” faptul că Turcia, un stat membru NATO, a început luni să testeze sistemele ruse de apărare antiaeriană şi antirachetă de tip S-400, în pofida îndemnurilor repetate ale Washingtonului de a nu le-a activa şi unor ameninţări cu sancţiuni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este îngrijorător”, a reacţionat marţi secretarul de Stat american, întrebat într-o conferinţă de presă, la Washington, cu privire la informaţii dezvăluite de presa turcă, potrivit cărora Ankara a folosit avioane militare luni pentru a testa radare ale sistemului rus de apărare antiaeriană de tip S-400.

”Rămânem încrezători şi discutăm din nou cu turcii, pentru a încerca să găsim o cale de ieşire”, a declarat el

”Eu nu vreau să mă pronunţ cu privire la ceea preşedintele (american Donald Trump) poate face sau nu. Însă noi am transmis în mod clar Guvernului turc voinţa noastră de a-l vedea îndepărtându-se de punerea în folosinţă completă” a sistemului de apărare antiaeriană rus de tip S-400, a subliniat Pompeo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.