Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, spune că ar fi „foarte binevenit” un Congres al PSD, că acesta ar trebui să fie convocat cât mai repede, eventual înainte de Crăciun, iar discuţiile trebuie să fie despre proiect nu despre oameni. „Ăsta nu e momentul să vorbim de oameni, e momentul să vorbim de proiecte, să lăsăm mărunţişurile şi interesele mici, personale spune Bădălău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Un politician, o echipă responsabilă îşi asumă rezultatele. Aşa cum îşi asumă victoria îşi asumă şi rezultatele şi procedează în consecinţă. Demisia e unilaterală, numai dânsa (Viorica Dăncilă – n.r.) sau conducerea poate să o decidă.  Dar democratic înseamnă într-un partid, în urma unei demisii, congres. Restul sunt poveşti”, a spus liderul PSD Giurgiu

Întrebat când ar trebui să fie convocat Congresul, Niculae Bădălău a spus că acesta ar trebuie să aibă loc „cât mai repede probabil, dacă se întâmplă demisia”, eventual înaintea sărbătorilor de iarnă, arătând că Comitetul Executiv are dreptul să convoace un congres cu 16 voturi.

Acesta a precizat că, potrivit statutului, preşedintele executiv poate prelua funcţia de conducere.

El a adăugat că o eventuală suspendare sa excludere a lui Dăncilă s-ar putea face, tot conform statutului, „numai în cazul unor abateri grave de care eu nu am auzit până acum, sau nimeni nu a auzit”.

„Ideea este că trebuie să ţinem partidul. Avem o responsabilitate faţă de milioane de oameni în teritoriu care ne-au sprijinit. Ar trebui să facem o analiză începând de la teritoriu, pentru că lucrurile nu putem stabili că numai vinovaţi şi de obicei noi avem tendinţa pe cei care ar trebui să facă analizele să-i dăm noi afară ţi atunci nu mai are cine”, a adăugat Bădălău.

Acesta a precizat că staff-ul de campanie a greşit pentru că cele două teme de campanie – o femeie care se bate cu şapte bărbaţi şi dezbaterea – nu au funcţionat.

În ceea ce priveşte o eventuală demisie sau sanţionare a Olguţei Vasilescu, care a fost şefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, Niculae Bădălău spune că nu o judecă el pe aceasta

„Eu susţin că un congres e foarte binevenit şi trebuie să facem un congres nu pentru cine, ci pentru ce. Să avem un proiect politic.  nu pentru cine pentru că în momentul ăsta nu e momentul să vorbim de oameni, e momentul să vorbim de proiecte, să lăsăm mărunţişurile şi interesele mici, personale” a mai spus Bădălău. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.