Preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Doina Gradea, va fi prezentă miercuri, după prânz, la audierea din Comisia pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gradea a fost chemată de mai multe ori să discute cu membrii Comisiei despre neregulile constatate anul acesta de Curtea de Conturi, în urma auditului efectuat la instituţia pe care o conduce, însă nu a dat curs invitaţiei.

Într-un răspuns transmis luni preşedintelui Comisiei, Gigel Ştirbu, şefa TVR a spus: „Vă aduc la cunoştinţă că voi fi prezentă la lucrările Comisiei împreună cu doamna Liliana Potecă, director al Departamentului Economic, şi cu doamna Roxana Ionescu, director al Departamentului Juridic din TVR”.

În raportul efectuat de Curtea de Conturi la Televiziunea Română au fost consemnate cinci abateri privind contracte de drepturi de autor pentru artişti, modificarea sursei de finanţare pentru Cerbul de Aur şi organigrama.

La finalul lunii februarie, Gigel Ştirbu a solicitat Curţii de Conturi a României un audit public extern pe 2018 la Societatea Română de Televiziune pornind de la cheltuielile pentru festivalul Cerbul de Aur de anul trecut şi remunerarea unora dintre colaboratori şi invitaţii permanenţi ai televiziunii publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.