Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) solicită publicarea protocolului încheiat de Partidul Social Democrat cu mai multe organizaţii sindicale, precizând că este inadmisibil ca un reprezentant al salariaţilor să fie înregimentat politic, indiferent de partidul din care face parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a anunţat, marţi, că a luat act de declaraţia Vioricăi Dăncilă, preşedintele Partidului Social Democrat, conform căreia mai multe organizaţii sindicale au semnat un protocol cu organizaţia politică pe care o conduce, în schimbul obţinerii de către reprezentanţii acestor organizaţii sindicale a unor funcţii într-o structură de conducere politică a acestui partid.

FNSA solicită publicarea acestui document.

“Solicităm pe această cale publicarea de îndată a documentului respectiv, ca un gest de minim respect pentru toţi angajaţii care au aderat la organizaţiile sindicale semnatare, în speranţa că vor fi reprezentaţi în mod onest de către liderii care, iată, au reuşit, din nou, să discrediteze sindicalismul din acestă ţară, urmărind doar obţinerea unor funcţii politice, folosindu-se de neajunsurile salariaţilor din diferite sectoare de activitate”, se arată în comunicatul FNSA. 

Sursa citată precizează că este inadmisibil ca un reprezentant al salariţilor să fie înregimentat politic.

“Este inadmisibil ca un reprezentant al salariţilor să fie înregimentat politic, indiferent de partidul din care face parte! Ne-am întâlnit de multe ori, în cadrul discuţiilor şi negocierilor avute, de-a lungul anilor, la Guvernul României, cu reprezentanţi ai organizaţiilor sindicale care se aflau de acceaşi parte a mesei cu politicul, indiferent de coloratura acestuia. Aceste situaţii trebuie să înceteze!”, a precizat Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

FNSA le sugerează organizaţiilor salariaţilor care fac parte din organizaţiile sindicale care au semnat protocolul cu PSD să se dezică de aceşti lideri.

“Salariaţilor care fac parte din sindicatele/federaţiile/confederaţiile semnatare ale protocolului cu organizaţia politică, le sugerăm să se dezică de îndată de aceşti lideri care s-au folosit de neajunsurile lor pentru a obţine funcţii politice. Doar în acest mod vom reuşi să revitalizăm sindicalismul din România, afectat şi de situaţii de acest gen. În numele organizaţiilor sindicale care reprezintă cu onestitate interesele salariaţilor, din toate sectoarele de activitate, dezavuăm  modul în care unii ”reprezentanţi” vă negociază situaţia pentru ambiţii personale. Este vremea să vă îndepărtaţi de ei!”, a mai transmis FNSA.

Viorica Dăncilă a explicat prezenţa fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, la sediul PSD, în seara alegerilor prezidenţiale, spunând că acesta este acum vicepreşedinte în Comitetul Executiv al PSD, unde are şi drept de vot, din poziţia de lider sindical, ca urmare a semnării unui protocol de colaborare cu PSD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.