Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, că angajările în structurile din subordine sunt suspendate, cele mai multe posturi scoase în prezent la concurs fiind pregătite ”pentru pile şi relaţii”. Vela a precizat că vrea reorganizarea structurilor, care consideră că trebuia făcută de mult, şi vorbeşte despre ” o propunere de buget pertinentă” pentru anul viitor. Întrebat până când vor fi blocate angajările, Vela a precizat că până la finalizarea auditului şi a strategiei de reorganizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, blocarea posturilor în instituţiile din subordine.

”Concursurile şi examenele sunt organizate mai mult pentru pile şi relaţii, nu ştiu dacă strict politice, dar în mare măsură da”, a spus Vela.

Întrebat până când sunt blocate angajările, Vela a spus: ”Până vom face auditul, până vom analiza variante de organizare şi restructurare a Minsterului, până vom gândi bugetul pe anul 2020. Până la urmă, această sistare şi această suspendare este şi firească, având în vedere că dorim, pentru 2020, o regândire şi o reorganizare a Ministerului şi o propunere de buget pertinentă şi corectă”.

De asemenea, întrebat ce va conta la viitoarele angajări, ministrul de Interne a precizat: ”Va conta profesionalismul şi voi depune toate eforturile pentru depolitizarea prefecturilor şi celorlalte structuri ale Ministerului”.

Marcel Vela a precizat că organizează şi manageriază activitatea MAI ”aşa cum  ar fi trebuit să facă şi ceilalţi miniştri”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.