Senatorul PSD Lucian Romaşcanu afirmă că demisia este”o instituţie fundamentală a caracterului, corectitudinii şi responsabilităţii în democraţie” şi ironizează argumentul Vioricăi Dăncilă conform căruia nu demisionează pentru că nu poate lăsa partidul la greu, subliniind că tocmai ”ajunsul la greu” face necesar gestul demisiei. În opinia senatorului PSD, câteva demisii sunt necesare, utile şi vor fi o dovadă de onoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O instituţie fundamentală a caracterului, corectitudinii şi responsabilităţii în democraţie este DEMISIA. Din păcate, în "buna" noastră tradiţie am relativizat şi această decizie de onoare... Cum adică "nu pot pleca, nu pot lăsa la greu etc."?! Pai tocmai ajunsul "la greu" este ceea ce trebuie asumat prin demisie”, scrie Romaşcanu pe Facebook, remarcând: ”De la fotbal şi până la politică, acelaşi refren”.

El spune că este momentul asumării în PSD, iar întârzierea acestui gest de normalitate nu poate face decât rău unui partid care are resursele necesare pentru reconstrucţie.

”Câteva demisii sunt necesare, utile şi vor fi o dovadă de onoare. Le aşteptăm!”, conchide el.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că se va face o analiză în interiorul partidului după rezultatul alegerilor prezidenţiale, pierdute de social-democraţi, dar nu intenţionează să demisioneze. ”Dacă colegii vor considera că trebuie să fac acest pas, atunci trebuie să facem un congres pentru că am fost aleasă prin congres”, a spus Dăncilă, vorbind despre faptul că PSD are nevoie de ”înţelepciune şi mult calm”.

”Sunt o persoană puternică şi nu am lăsat niocidată partidul la greu”, a argumentat ea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.