Un francez, Frédéric Michel, şi un mexican au fost răpiţi în centrul Mexicului, într-un parc naţional, a declarat Ambasada Franţei de la Ciudad de Mixico pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Confirmăm faptele. Suntem în contact permanent cu autorităţile mexicane, mobilizate în vederea găsirii concetăţeanului nostru”, anunţă reprezentanţa diplomatică cu privire la această răpire, duminică, într-un parc naţional situat la poalele Vulcanului Nevado de Toluca, în statul Mexico, în apropiere de capitala ţării.

Francezul şi mexicanul se aflau într-o excursie în parcul naţional, în vehicule de teren, în momentul în care au fost interceptaţi de bărbaţi înarmaţi, potrivit cotidianelor Reforma şi El Universal.

Cei doi bărbaţi au fost luaţi cu forţa la bordul maşinilor lor. Cetăţeanul mexican este un actor, Alejandro Sandi, precizează ziarele şi ambasada într-un comunicat.

Autorităţile au instituit un dispozitiv în vederea unei controlări a zonei, care face parte din municipalitatea Zinacantepec, la cest de Ciudad de Mexico, într-o încercare de găsire a celor doi.

Din ianuarie în octombrie, 1.690 de persoane au fost răpite în Mexic, un număr în creştere cu 37,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unor date de la Asociaţia mexicană Alto Al Secuestro - în medie cinci răpiri pe zi.

Potrivit asociaţiei, statul Mexico este al doilea stat mexican în ceea ce priveşte răpirile, după statul Veracruz, în est, afectat de violenţe ale cartelurilor drogurilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.