Traian Băsescu spune că diferenţa de scor electoral dintre cei doi candidaţi la alegerile parlamentare era previzibilă, el arătându-se convins că Viorica Dăncilă va părăsi conducerea PSD fără a aştepta să fie schimbată. „Doamna Dăncilă va pleca de bună voie. Marea problemă e cine vine, că PSD-ul e într-o secetă de lideri” a afirmat Băsescu

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Era evidentă diferenţa. E o întâmplare nefericită în care doi competitori nu sunt apropiaţi din punct de vedere al capacităţii partidelor de a-i susţine”, a afirmat Traian Băsescu la România TV.
Acesta s-a arătat „convins că doamna Dăncilă va pleca de bună voie”.
„Doamna Dăncilă va pleca destul de repede, marea problemă e cine vine, că PSD-ul e într-o secetă de lideri, cum  de altfel sunt cam toate partidele” a precizat fostul preşedinte. 
Acesta a spus că, dată cu intrarea într-un nou mandat prezidenţial, „trebuie schimbată abordarea în justiţie”, că trebuie discutat despre respectarea drepturilor fundamentale.
„Este timpul să facem din respectarea drepturilor fundamentale o prioritate, dincolo de autostrăzi şi căi ferate” a spus Băsescu, admiţând că în mandatul său nu s-a discutat suficient despre aceste aspect.
Traian Băsescu a opinat că nu vor exista alegeri anticipate pentru că „nu se pot face”, arătând că mulţi dintre deputaţi şi senatori nu vor fi de acord să-şi piardă privilegii precum pensiile. 
 
Băsescu a precizat că în opinia sa Iohannis „este singurul care poate spune «Orban, pleci!», Parlamentul nu-l mai poate schimba prin moţiune de cenzură”.
Klaus Iohannis a obţinut 64,8 %, din voturi la al doiulea tur al alegerilorprezidenţiale, iar Viorica Dăncilă 35,2 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS - Avangarde.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.